Galéria

Ülésezett az Idősek Jogaiért Felelős Tematikus Munkacsoport

Ülésezett az Idősek Jogaiért Felelős Tematikus Munkacsoport2024. május 16.

2024. május 16-án ülésezett az Idősek Jogaiért Felelős Tematikus Munkacsoport ülés a Kulturális és Innovációs Minisztériumban dr. Beneda Attila helyettes államtitkár úr vezetésével.
Ülésezett a Nők Jogaiért Felelős Tematikus Munkacsoport

Ülésezett a Nők Jogaiért Felelős Tematikus Munkacsoport 2024. május 16.

2024. május 16-án ülésezett a Nők Jogaiért Felelős Tematikus Munkacsoport a Kulturális és Innovációs minisztérium épületében dr. Beneda Attila helyettes államtitkár úr vezetésével.
Jogegyenlőségért Felelős Tematikus Munkacsoport

Jogegyenlőségért Felelős Tematikus Munkacsoport2024. február 21.

A Jogegyenlőségért Felelős Tematikus Munkacsoport dr. Répássy Róbert parlamenti államtitkár vezetésével ülésezett az Igazságügyi Minisztérium épületében.
Menekültügyért Felelős Tematikus Munkacsoport

Menekültügyért Felelős Tematikus Munkacsoport2023. október 2.

A Menekültügyért Felelős Tematikus Munkacsoport ülésezett a Belügyminisztérium épületében.
Családjogi Civil Munkacsoport ülés

Családjogi Civil Munkacsoport ülés2023. június 30.

A Jogegyenlőségért Felelős Tematikus Munkacsoport keretein belül működő Családjogi Civil Munkacsoport ülésezett 2023. június 30-án.
Nők Jogaiért Felelős Tematikus Munkacsoport ülés

Nők Jogaiért Felelős Tematikus Munkacsoport ülés2023. május 24.

A Nők Jogaiért Felelős Tematikus Munkacsoport ülésezett a Kulturális és Innovációs Minisztérium épületében.
Idősek Jogaiért Felelős Tematikus Munkacsoport ülés

Idősek Jogaiért Felelős Tematikus Munkacsoport ülés2023. május 24.

Az Idősek Jogaiért Felelős Tematikus Munkacsoport ülésezett a Kulturális és Innovációs Minisztérium épületében.
Emberi Jogi Munkacsoport ülés

Emberi Jogi Munkacsoport ülés2023. április 4.

Dr. Répássy Róbert, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese elnöklésével 2023. március 21-én az Emberi Jogi Munkacsoport megtartotta első ülését a 2022-2026-os kormányzati ciklusban.
Gyermekek Jogaiért Felelős Tematikus Munkacsoport ülés

Gyermekek Jogaiért Felelős Tematikus Munkacsoport ülés2023. április 4.

A Gyermekek Jogaiért Felelős Tematikus Munkacsoport ülésezett 2023. március 21-én a Kulturális és Innovációs Minisztérium épületében.
Családjogi Civil Munkacsoport ülés

Családjogi Civil Munkacsoport ülés2022. július 7.

Nemzeti szuverenitásunk építőkövei a családok, ezért a Kormány minden erejével, minden újabb jogszabállyal és döntéssel ezeket a hagyományos közösségeket védelmezi.

2022. július 7-én ismét ülésezett a Családjogi Civil Munkacsoport, melynek keretében az Igazságügyi Minisztérium több mint 60 civil szervezettel van összeköttetésben. Kiemelten fontos számunkra a konstruktív eszmecsere fenntartása a civil élet szereplőivel és az állami szervekkel. Mindannyiunk közös ügye a kiszolgáltatott csoportok, köztük is elsődlegesen a kiskorú gyermekek érdekeinek védelme. A Családjogi Civil Munkacsoport ülésén ezért áttekintettük az elmúlt két esztendő családjogi jogalkotási eredményeit és az előttünk álló legfontosabb feladatokat.

Kiemelten foglalkoztunk az ítélőképességük birtokában lévő gyermekek meghallgatására vonatkozó, 2022. augusztus 1-jén hatályba lépő új szabályozás kérdésével, továbbá a közös szülői felügyelet és a váltott gondoskodás eddigi jogalkalmazási tapasztalataival. Az ülésen beszéltünk azokról a jogalkalmazási problémákról is, amelyekre az Országgyűlés által jelenleg tárgyalt eljárásjogi gyorsító csomag megoldást jelenthet. E módosítások felgyorsíthatják mindazokat a családjogi pereket, ahol kiskorú gyermeket érintő kérdésben dönt a bíróság és a határon átnyúló családjogi ügyekben felmerülő eljárásjogi problémákra is segítséget jelentenek.
Együttes ülést tartottak az Emberi Jogi Kerekasztal tagjai

Együttes ülést tartottak az Emberi Jogi Kerekasztal tagjai2015. február 16.

A gyűlölet-bűncselekményekkel kapcsolatos jogalkalmazási problémák, valamint a gyülekezési joggal kapcsolatos szabályozás tapasztalatai voltak a fő témák az Emberi Jogi Kerekasztal ülésén. AZ LMBT-emberek jogaiért felelős, a romaügyekért felelős és az egyéb polgári jogokért felelős munkacsoportok összevont ülését Langerné Victor Katalin az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára valamint Répássy Róbert az IM parlamenti államtitkára vezette, és közel 20 civil szervezet képviseletében érkeztek résztvevők.
Érdemi konzultáció az emberi jogokról

Érdemi konzultáció az emberi jogokról2014. november 21.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium ad helyet idén a Hetedik Emberi Jogi Fórumnak, melynek célja, hogy a nemzetközi, kormányzati és civil szervezetek emberi jogi szakértői számára lehetőséget biztosítson a jó gyakorlatok és tapasztalatok cseréjére, hatékonyan hozzájáruljon a területen aktív szereplők megértéséhez, valamint a világban megjelenő új kihívások megoldásához. Az idei fórum négy aktuális témát tűzött napirendre, melyeket panelbeszélgetések során vitathatnak meg a meghívott előadók a kétnapos konferencia ideje alatt. Idén fő témák a védelmi felelősség elve mentén létrejövő jogi dilemmák, a kisebbségek kapcsán az egyéni és közösségi jogok, a véleménynyilvánítás és a szólásszabadság új kihívásai valamint az emberi jogok fejlesztési keretrendszere 2015-öt követően. A konferenciát az Igazságügyi Minisztérium Parlamenti Államtitkára, Répássy Róbert nyitotta meg.