Hírek és események

2014. június 26. 14:12

Június 26-a a Kínzás Áldozatainak Világnapja

Június 26-án van a Kínzás Áldozatainak Világnapja.

2014. május 21. 14:44

Ingyenes szűrőszoftver a kiskorúak védelme érdekében

A kiskorúak védelme érdekében július 1-jétől ingyenes szűrőszoftvert kell biztosítaniuk az internet-hozzáférést nyújtó szolgáltatóknak - jelentette be a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán Budapesten.

2014. május 21. 14:42

A kormány megerősítette az örökbefogadó és nevelőszülőket

A kormánynak köszönhetően szemléletváltás történt a gyermekvédelem területén – hangsúlyozta Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális és családügyért felelős államtitkára. A politikus a hazai gyermekvédelem legfontosabb tapasztalatairól, változásairól Szegeden rendezett konferencia megnyitóján hozzátette: a szemléletváltás annak köszönhető, hogy a kormány megerősítette a családokat, köztük az örökbefogadó és nevelőszülőket.

2014. május 18. 11:53

Magyarország kiáll Ukrajna területi integritása és szuverenitása mellett

Magyarország a Szovjetunió felbomlása óta mindig támogatta Ukrajnát a függetlenségében, a jelenlegi válságban is kiáll területi integritása és szuverenitása mellett – mondta Keskeny Ernő, a Külügyminisztérium főosztályvezetője Lakiteleken, a Keleti Nyitás Kollégiumának hallgatói előtt tartott előadásában május 18-án.

2014. május 17. 12:21

Homofóbia Ellenes Világnap - Közlemény

A Kormány által létrehozott Emberi Jogi Munkacsoport – amelynek Emberi Jogi Kerekasztalában az LMBT jogokat képviselő civil szervezetek is részt vesznek – ezúton hívja fel a figyelmet a Homofóbia Ellenes Világnapra.

2014. május 17. 12:02

Görbe tükör 1989 - Karikatúra-kiállítás az Akvárium Klubban

A határnyitás és a rendszerváltás időszakát mutatja be negyven korabeli karikatúrán keresztül péntektől az Akvárium Klubban a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) által rendezett, Görbe tükör 1989 című kiállítás

2014. május 17. 12:01

Jogi tanácsadás az esélyegyenlőség jegyében

A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája a „JOGPONT+” jogi tanácsadó hálózat projektzáró konferenciáját tartotta pénteken, amelyen Dr. Latorcai Csaba nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár projektzáró és értékelő előadásában a közel 170 millió forint európai uniós forrásból megvalósult „Közép-magyarországi Jogpont+” című projekt részleteiről beszélt.

2014. május 17. 11:56

Orbán Viktor újra kiállt a kárpátaljai magyarok autonómiája mellett

smét kiállt a kárpátaljai magyarok autonómiája mellett Orbán Viktor miniszterelnök, aki pénteken az M1 Az este című műsorában azt is hangsúlyozta az ukrán válsággal összefüggésben, hogy Magyarországon biztosított a stabil energiaellátás. A kormányfő beszélt továbbá arról, hogy szeretné, ha ősszel döntéseket hozhatnának a devizahitelesek ügyében

2014. május 16. 12:08

Konferencia az esélyegyenlőségről a rendvédelemben

Kovács Zoltán, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára az Egyenlő esélyek a rendvédelemben című csütörtöki budapesti konferencia megnyitóján arról beszélt, hogy a 2010-2011-ben a cigánysággal, általában a nemzetiségi kisebbségekkel kapcsolatos politikában szemléletmód-váltást hajtottak végre, és arra törekednek, hogy minél több fórumot teremtsenek, ahol őszintén, a problémákat és nehéz dolgokat sem megkerülve, értelmes párbeszédet lehet folytatni.

2014. május 16. 12:05

Kivésett szabadság – fotókon mutatják be a határnyitás történetét

A rendszerváltozás legfontosabb eseményei, a Páneurópai Piknik és a határnyitás legfontosabb pillanatai elevenednek meg Horváth Ernő Kivésett szabadság és Barbara Zeidler Honnan jössz? című tárlatán, amely a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) és az Osztrák Kulturális Fórum közös szervezésében nyílt meg csütörtökön Budapesten.