Hétmérföldes csizmájával - hét helyszín után - október 11-én Budapestre érkezik a Színezd át ingyenes családi nap, amely programjaival és játékos feladataival a Bálna (1093 Budapest, Fővám tér 11-12.) II. emeleti nagytermében várja a gyerekeket 10.30-tól 16 óráig. Az együtt és egymásért gondolkodás jegyében megvalósuló, nemzetiségeink kultúráját megismertetni kívánó eseménysorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, Balog Zoltán miniszter úr fővédnökségével jöhetett létre.

A játékállomásokon közös meseírás, várépítés, kézműves és ügyességi feladatok, kirakós és robotjáték várják a gyerekeket, a feladatok teljesítéséért pecséteket gyűjthetnek, amelyeket a végén ajándékokra válthatnak.  

A színpadon Élő Hangos Könyvtár, ének- és tánctanítás, valamint nemzetiségi tánccsoportok bemutatói szórakoztatják a kicsiket és nagyokat. A rendezvényre 11-től 12 óráig ellátogat az esemény fővédnöke, Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, kora délután Oláh Gergővel, Miklósa Erikával és Langerné Victor Katalin, társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkárral is találkozhatnak az érdeklődők. 15 órától Kaláka koncert! 

A nap folyamán lesz még ételkóstoló a cigány, görög, német, szerb, horvát konyha ételeiből, megtekinthető a korábbi állomásokon a gyerekek által festett Színezd át-fal, valamint látható lesz az esemény eddigi helyszínein készült fotókból készült kiállítás is. 

További információk: www.szinezdat.com, facebook.com/szinezdat

Mindenkit szeretettel várunk!  Gyere és Színezd át!