Ma a világ tiszteletét fejezi ki a párizsi merénylet áldozatai előtt. Magyarország miniszterelnökeként először és mindenekelőtt én is a legmélyebb együttérzésemet fejezem ki. Mi magyarok osztozunk a franciák fájdalmában.

A terrorizmus előretörése Európában ma már valóság, ami napról napra növekszik. Az európai ember áll támadás alatt, az európai ember szabadsága és életformája. Mindez a hétköznapjaink biztonságát fenyegeti. Nem tehetjük meg, hogy nem nézünk vele szembe.

Európának képesnek kell lennie arra, hogy megvédje magát. A politikai korrektség már nem nyújt védelmet a kegyetlen barbársággal szemben.

Magyarország elkötelezte magát az európai értékek védelme mellett és a maga erejével kiveszi a részét ebből a létfontosságú küzdelemből.

Ugyanakkor az is kiderült, hogy a jelenlegi európai politika nem tudja megvédeni az európai embereket.

Új politika kell. Európának új véderőművekre és stabilizátorokra van szüksége ahhoz, hogy megakadályozza a biztonságát fenyegető rengéseket és mozgásokat.

Mi magyarok készek vagyunk együttműködni minden olyan európai politikai erővel, amelynek van megoldási javaslata és küzdeni akar az új fenyegetések ellen.

Orbán Viktor miniszterelnök

(forrás: kormany.hu)