Balog Zoltán az Idősek Tanácsának ülését megelőző díjátadás kapcsán kiemelte: ideje van a köszönetnek, ideje van annak, hogy köszönetet mondjunk az időseknek azért, amit felépítettek, amit újjáépítettek. Köszöntőjében hangsúlyozta: amikor köszönetet mondunk, akkor azoknak is köszönetet mondunk, akik azért dolgoznak nap, mint nap, hogy az idős kor valóban nyugodt kor legyen. Arra is alkalmat ad ez az alkalom, hogy elgondolkozzunk a nemzedékek egymáshoz fűződő viszonyáról – tette hozzá.

Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságügyért felelős államtitkára köszöntőjében hangsúlyozta: a családbarát kormányzás célja, hogy mindenki érezze és tapasztalja, Magyarországon jó idősnek is lenni. A családbarát kormányzás az egyén helyett a közösségeket helyezi középpontba. 

Czibere Károly, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára beszédében azoknak mondott köszönetet, akik az idősekért dolgoznak, akik nem csak ellátást nyújtanak, hanem otthonná teremtik az intézményeket az idősek számára. Hangsúlyozta: azt is üzenjük ezen a napon, hogy érdemes ezt a hivatást választani.

(kormany.hu)