Az Emberi Jogi Kerekasztal tagszervezete, az Ebony Afrikai Egyesület a Szubjektív Értékek Alapítvány együttműködésével nagyszabású rendezvényt szervez 2015. március 21-én a MÜSZI-ben a Rasszizmus Elleni Küzdelem Világnapja alkalmából.

A  rendezvény célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a idegengyűlöletre és annak káros hatásaira, valamint aktív részvételre sarkallja őket a rasszizmus elleni küzdelemben.

Az eseményen a szervezők szeretnék, ha minél több, a témával foglalkozó civil szervezet is képviseltetné magát, standdal, filmvetítéssel, kiállítással, játszóházzal, kerekasztal-beszélgetésen való részvétellel, egyéb programokkal.  A látogatók így közelebbről megismerkedhetnek a kiállító szervezetek tevékenységével, lehetőség lesz a közvetlen párbeszédre, kapcsolatteremtésre, adománygyűjtésre.

A március 21-i rendezvényen túl az Antirasszista Hét során is lesznek kisebb rendezvények. Az Ebony Afrikai Egyesület például filmhetet tarti, melynek egyik témája az amerikai polgárjogi mozgalom lesz, valamint egy kerekasztal-beszélgetésre is sor kerül. 

Amennyiben szeretnének csatlakozni, és részt venni az Antirasszista Napon vagy  programot szervezni az Antirasszista Héten, jelentkezzenek az TNtK6z0IzgMaW5mb0BlYm9ueS5odQ== email címen.