Hírek

Ma van az emberi jogok világnapja

Publikálva: 2018. december 10.

Az ENSZ Közgyűlése 1950-ben nyilvánította december 10-ét az emberi jogok világnapjának, 1948-ban ezen a napon fogadta el az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát.

Tovább a teljes cikkre

Ülést tartott az Emberi Jogi Munkacsoport

Publikálva: 2018. december 7.

Völner Pál, az Igazságügyi Minisztérium miniszterhelyettese elnöklésével 2018. november 29-én az Emberi Jogi Munkacsoport megtartotta első ülését a 2018-2022-es kormányzati ciklusban.

Tovább a teljes cikkre

Megjelent a 1579/2018 (XI. 15.) Korm. határozat, amely rendelkezik az Emberi Jogi Munkacsoportról szóló 1039/2012 (II. 22.) Korm. határozat módosításáról

Publikálva: 2018. november 21.

A Kormányhatározat módosításának célja, hogy az Emberi Jogi Munkacsoport elmúlt hatévi működésének tapasztalatai alapján a Korm. határozatban megjelölt feladatok és működési keretek pontosításra kerüljenek, valamint a kormányzati struktúra változása következtében módosítsa a Munkacsoport tagjaira vonatkozó pontot.

Tovább a teljes cikkre

Javaslatcsomag – Az ENSZ Fogyatékossággal Élő Személyek Jogairól Szóló Egyezményével kapcsolatos időszakos felülvizsgálata nyomán

Publikálva: 2018. május 23.

Az ENSZ Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló egyezményének bizottsága (a továbbiakban: CRPD Bizottság) 17. ülésszaka során elfogadta a Magyarország számára kötelezően kifejtendő témakörök listáját. Magyarországnak az ENSZ Fogyatékossággal élő személyek jogairól szóló egyezményével (a továbbiakban: CRPD Egyezmény) összefüggésben egyszerűsített jelentést kellett készíteni – a korábbi – 2012-es CRPD Egyezmény védése óta eltelt ötéves ciklusról a CRPD Bizottság által elküldött kérdéssor alapján. A nemzeti jelentés leadási határideje 2018. május 1-je volt.

Tovább a teljes cikkre

Jó gyakorlatot vizsgált a Romaügyekért Felelős Tematikus Munkacsoport

Publikálva: 2017. május 15.

Az Emberi Jogi Munkacsoport keretében működő Romaügyekért Felelős Tematikus Munkacsoport ezúttal a Hajdú-Bihar megyében található Bagaméron tartott kihelyezett ülést. Langerné Victor Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára a rendezvényen elmondta, fontos lépéseket kell tenni a roma lányok végzettségnélküli iskolaelhagyása ellen.

Tovább a teljes cikkre

A magyarországi kényszermunkáról rendeztek konferenciát Csolnokon

Publikálva: 2017. március 3.

A kommunizmus bűneire való emlékezés fontosságáról beszélt az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára pénteken Csolnokon, a magyarországi kényszermunkáról rendezett konferencián.

Tovább a teljes cikkre

Öt éve hozta létre a Kormány az Emberi Jogi Munkacsoportot

Publikálva: 2017. február 22.

A Kormány öt évvel ezelőtt, 2012. februári határozatában (1039/2012 (II. 22.) Korm. határozat) rendelkezett az Emberi Jogi Munkacsoport életre hívásáról, melynek fő feladata, hogy figyelemmel kísérje az emberi jogok érvényesülését Magyarországon, konzultációt folytasson a civil szervezetekkel, érdekképviseleti és szakmai szervezetekkel, valamint alkotmányos szervekkel, emellett pedig elősegítse az emberi jogok magyarországi érvényesülésével kapcsolatos szakmai kommunikációt.

Tovább a teljes cikkre

Biztos menedék minden áldozatnak - a nők elleni erőszak megszüntetésének világnapja alkalmából

Publikálva: 2016. november 25.

November 25-ét az ezredforduló óta világszerte a nők elleni erőszakkal szembeni küzdelem napjaként tartják számon.
Magyarország Kormánya elkötelezett a nők elleni erőszak felszámolása mellett is, ezért közel 3 milliárd forintnyi fejlesztési forrás bevonásával folyamatosan bővíti az áldozatokat támogató szolgáltatási formákat, az ifjúságot megcélzó prevenciós programokat, és a társadalmi szemléletformálásra is jelentős hangsúlyt fektet.

Tovább a teljes cikkre

A kormány egyszerűsíti a civil szervezetek adminisztrációs terheit

Publikálva: 2016. november 21.

Egyszerűsíti a kormány a civil szervezetek adminisztrációs terheit - mondta Fülöp Attila nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár szombaton az MTI-nek.

Tovább a teljes cikkre

A kormány elkötelezett a gyermekjogok védelmében

Publikálva: 2016. november 20.

A kormány elkötelezett abban, hogy megerősítse a gyermekvédelmi jelzőrendszert, kiemelt társadalompolitikai célja az esélyteremtés, valamint a gyermek Alaptörvényben garantált védelemhez való jogának biztosítása.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Főoldal

Navigáció