2012-2014 Főoldal

Magyarország elítéli a Nigériában végrehajtott terrorcselekményeket

Publikálva: 2013. szeptember 30.

Magyarország kormánya mély megdöbbenéssel értesült a Nigériában 2013. szeptember 29-én szélsőségesek által elkövetett, számos gyermek és diák életét követelő terrorcselekményről.

Tovább a teljes cikkre

A terrorizmus Rubik-kockája

Publikálva: 2013. szeptember 30.

A terrorizmus Rubik-kockája, avagy a fenyegetések komplex megközelítése címmel rendezett nemzetközi tudományos-szakmai konferenciát a Belügyi Tudományos Tanács. A rendezvényt Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára nyitotta meg.

Tovább a teljes cikkre

Magyarország üdvözli a szíriai vegyifegyver-készletek leszereléséről szóló ENSZ határozatot

Publikálva: 2013. szeptember 28.

Magyarország üdvözli az ENSZ Biztonsági Tanácsa által 2013. szeptember 27-én egyhangúlag elfogadott 2118. számú határozatot, amely a szíriai vegyifegyver-készletek gyors, ellenőrizhető és szükség esetén kikényszeríthető felszámolásáról rendelkezik.

Tovább a teljes cikkre

Martonyi János: egyetlen magyar se érezze magát sehol sem számkivetve

Publikálva: 2013. szeptember 28.

A magyar kormány célul tűzte ki maga elé, hogy egyetlen magyar se érezze magát sehol, a világ egyetlen országában sem számkivetve – jelentette ki Martonyi János külügyminiszter, aki helyi idő szerint 2013. szeptember 27-én este 25 új magyar állampolgár eskütételén vett részt, majd magas állami kitüntetéseket adott át a New York-i magyar főkonzulátuson.

Tovább a teljes cikkre

Martonyi János az atomcsendegyezmény és a Civilizációk Szövetsége tanácskozásán

Publikálva: 2013. szeptember 28.

A nukleáris kísérletek betiltásával és a kultúrák közötti párbeszéd előmozdításával foglalkozó szervezetek munkájában vett részt 2013. szeptember 27-én Martonyi János külügyminiszter, aki az ENSZ Közgyűlés 68. ülésszakának általános vitája alkalmából tartózkodik New Yorkban.

Tovább a teljes cikkre

Megváltoztak az Egyiptomra vonatkozó utazási ajánlások

Publikálva: 2013. szeptember 27.

A Külügyminisztérium a konzuli védelemről szóló 2001. évi XLVI törvény alapján Egyiptomot az „I - Utazásra nem javasolt országok és térségek” biztonsági kategóriába sorolta, (Az utazási szerződésről szóló 281/2008. (XI. 28.) Korm. rendelet 8. § (6) bekezdésének hatálya alá tartozó területek.), kivéve a vörös-tengeri üdülőhelyeket, amelyek biztonságosak. Ugyancsak biztonságos az átszállás a kairói nemzetközi repülőtéren.

Tovább a teljes cikkre

Menü

Navigáció